čtvrtek 3. března 2016

30 denní výzva

Dneska jsem se dozvěděla o zajímavém nápadu. Jedná se o třicetidenní výzvu: třicet úkolů, na každý den jeden, naplánovat si je můžete, jak chcete. Některé vám dávají docela velký prostor pro kreativitu, mát mnoho možností jak co udělat, u jiných jste zase celkem omezeni. Tak jsem zvědavá, jak mi to půjde. 

Pro dnešek jsem si vybrala #29 Free style: vymyslet si vlastní úkol do výzvy a popsat proč. Snadno jsem navrhla, že to bude UDĚLAT KAŽDÝ DEN NĚCO NA DISERTACI. A proč? Protože to mám v Buzer-lístku, o tom zase příště. A protože už mě opravdu tlačí čas.

Na Facebooku najdete skupinu 30 DAYS CHALLENGE, do které se můžete přihlásit, nebo můžete jednotlivé úkoly plnit jen tak: (Po kliknutí na nadpis se dostanete na příslušný článek s povídáním o tom, jak mi tato výzva šla. To bychom měli také jako závazek – čeká vás třicet článků povídání o mně.)


30ti denní výzva

#1 Teddy
Na platformě TED.com najděte libovolné video, které podle Vás souvisí s managementem a které byste doporučili svým spolužákům. A doporučte ho. Které to je a proč ho doporučujete?

#2 Bič na sebe zkusmo

Najděte si nástroj pro osobní time management dle svého gusta a vyzkoušejte si ho. Jaký nástroj to je? Jakou jste s ním získali zkušenost? Pokud vyhovuje, překlopte do něj 30ti denní challenge.

#3 Něco jinak

Udělejte dnes něco jinak než obvykle. Co největšího zvládnete? Nikdo jiný u toho nemusí být. O co se jednalo a v čem to bylo jiné? Co jste přitom zažili?

#4 Party

Zorganizujte skvělou party či skvělý večer s přáteli nebo rodinou. Co všechno jste museli udělat pro to, aby se večer povedl?

#5 Feedback

Požádejte aspoň jednoho člověka, kterému hodně důvěřujete, aby Vás popsal 10 přídavnými jmény, které Vás vystihují. Co jste se o sobě dozvěděli?

#6 Konec prokrastinace

Vygooglete si a podívejte se na přednášku Petra Ludwiga „Jak bojovat s prokrastinací?“ Co Vás nejvíc zaujalo? Změníte u sebe něco? Co?
http://www.growjob.com/clanky-personal/video-jak-bojovat-s-prokrastinaci/

Na téma Konec prokrastinace jsem napsala ještě jeden článek (zde), neboť jsem se dostala na přednášku právě pana Ludwiga. Bylo to super, i když jsem spoustu věcí znala z jeho knihy, kterou jsem začala číst. Díky ní mám inspiraci na pár dalších článků. Jen nemám moc času je psát. ;-)


#7 Hic sunt dracones
Sestavte si 10 netriviálních otázek, na které byste chtěli znát odpověď. Jaké to jsou? Jakým způsobem budete hledat odpovědi?

#8 Pravěk

Odstrihněte se na 1 den od veškeré elektroniky: mobilu, internetu, notebooku, TV, rádia, atd. Jaké to pro Vás bylo? Co Vás nejvíce zaujalo?

#9 Díky

Poděkujte osobně člověku, kterému máte za co, ale nikdy jste to neudělali nebo ne dost. Jaká byla jeho reakce? Dozvěděli jste se o sobě něco nového?

#10 Velká věc

Naplánujte si na dnešní den jednu velkou věc, ke které se už dlouho odhodláváte. A udělejte ji. Začněte hned ráno. Jaká věc to byla a jaké byly Vaše pocity po splnění?

#11 Guru

Vyberte si libovolného člověka z thinkers50.com a zjistěte o něm více. Kdo to je a čím je výjimečný?
http://thinkers50.com/t50-ranking/2015-2/

#12 Management ve filmu

Najděte ve filmu nebo v seriálu paralelu s něčím, co jste se učili v rámci managementu. Jaká je to ukázka a co jste v ní viděli?

#13 Exkurze

Domluvte si exkurzi v libovolné firmě a ptejte se na co nejvíce věcí. Do jaké firmy jste šli a proč? Co jste se dozvěděli nového? Můžete se vydat i ve více lidech.

#14 Velký výlet z komfortní zóny

Jezděte ve škole 30 minut výtahem ve frekventovaném čase a bavte se s lidmi o tom, na čem pracují. Co jste se dozvěděli? Jak jste se cítili? (počítá se i čas, kdy čekáte na výtah, bavte se s těmi, co také čekají)

#15 Překážky

Zamyslete se, co Vám brání být lepšími. V jakémkoliv směru. Na jaké překážky jste přišli? Čím jsou způsobené? Jak je můžete odstranit? Jak a kdy začnete?

#16 Playlist

Sestavte si playlist aspoň 10 písniček, které Vás nabíjejí energií a motivují pracovat. Které to jsou?

#17 Ego 2.0

Udělejte něco nesobeckého pro druhého. Co největšího zvládnete? Jak to proběhlo? Jaké byly Vaše pocity?

#18 Dělník/Rolník

Sáhněte si na pořádnou fyzickou práci a dělejte ji celý den. Co jste dělali? Změnil se nějak Váš vztah ke studiu? Jak?

#19 Něco navíc

Udělejte pro tým něco navíc, k čemu jste se nezavázali. Co to bylo a jaké byly reakce kolegů?

#20 Překonání strachu

Uvědomte si, z čeho máte strach. A zkuste jeden svůj strach překonat. O jaký strach se jedná? Čím jste ho překonávali? A jak to dopadlo?

#21 Manažerská knihovna

Zaveďte si složku, kam si budete dávat tipy na odborné knížky a videa a své komentáře k nim. Naplňte ji aspoň 10 tipy a 1 komentářem. Co máte za tipy? Jak jste je získávali? Co zajímavého máte v komentářích?

#22 Medailonek

Nahrajte si video – představení sebe sama. Pracujte na tom tak dlouho, až se Vám to bude líbit. Uvědomili jste si něco nového? Ukázali jste video někomu? Jaké byly reakce?

#23 Přednáška navíc

Najděte si libovolnou přednášku nad rámec předmětů, které máte zapsané. A běžte na ní. Jaká to byla a co jste si z ní vzali?

#24 Hodina sám se sebou

Najděte si klidné místo, kde se Vám dobře přemýšlí, a aspoň na hodinu se zamyslete, co Vás nejvíce baví a čemu byste chtěli věnovat čas svého života. Co to je za místo? A k čemu jste došli?

#25 Inspirativní člověk

Pozvěte někoho, kdo Vás inspiruje (mimo vyučující předmětu), na pivo/kávu a promluvte si s ním. O koho se jedná? Povedlo se Vám ho kontaktovat? Jak to dopadlo?

#26 Nalití čistého vína

Zjistěte, co od Vás očekávají lidé, kteří jsou pro Vás důležití: rodiče, partner, přátelé, atd. Dokážete se s jejich očekáváními ztotožnit? Nebo máte vlastní cestu? Dokážete si ji obhájit? Překvapilo Vás něco?

#27 Zážitkový den

Zažijte co nejzajímavější den a naplňte ho co nejvíce aktivitami. Ani minuta nesmí přijít nazmar! Pečlivě si vše naplánujte. Pochlubte se, co všechno se Vám povedlo? Jak se Vám podařilo vše zorganizovat?

#28 Úkol od kamaráda

Požádejte svého kamaráda, aby Vám zadal úkol, který Vám pomůže poznat se v neznámé situaci. Koho jste požádali, co jste dostali za úkol a jak jste se s ním vypořádali?

#29 Free style (v tomto článku)

Zadejte si vlastní úkol v rámci výzvy. Jaký to byl, proč ho zařazujete do 30 Days Challenge a jak jste se s ním vypořádali?

#30 Závazek

Slibte si, co všechno chcete udělat v následujícím půlroce, a stanovte si priority. Co jste si slíbili? Můžete na něčem z toho začít pracovat hned? Na čem?

Žádné komentáře: