úterý 12. ledna 2016

Vratné lahve

Na Německu je mimo jiné zajímavé, že jsou oproti nám ještě o krok dál v ekologii. Teda jak kde, v Pirně se prý odpad vůbec netřídí. Bylo pro mě příjemným zjištěním, že z toho naši krajané byli poněkud znechucení.

Ani v Praze nepotkávám kontejnery na plast a papír tak často, jak bych potřebovala. Už mám nashromážděných pár papírů, které bych ráda vyhodila, ale nemám kam.

Při nákupu v Německu, nebo spíše při vyhazování odpadků, je třeba zkontrolovat, co je psáno na obalech… některé PET lahve jsou totiž vratné a zrovna tak je tomu u sklenic od jogurtů. Ano, čtete dobře: sklenice od jogurtu Almighurt od Ehrmanna jdou vrátit. Trochu jsme touto informací šokovali naše ekologické hostitele, neboť je dosud vyhazovali. (Na webu jsem našla článek o tom, že německý jogurt je jiný než český – můžete si právě o tom makovém s marcipánem přečíst v článku Krutá nákupní realita v praxi.)

Minulé články o našem předvánočním výletu do Německa nesou názvy:

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Bohužel nemám zvukovou podobu Tvého blogu, ale možná by stačilo, kdyby mi ho někdo četl, pak měla smysl věta: "Ano, slyšíte dobře..."

Angelika řekl(a)...

Trocha rejpání? ;-) Ale díky za komentář. Sice myslím, že se to tak může psát, ale upravila jsem, snad ke spokojenosti čtenáře. :-))