pátek 26. prosince 2014

Vánoční únos (****)

Na rovinu přiznám, že v tomhle případě nejsem zrovna objektivní. Motiv mi připomněl mou oblíbenou knihu Příliš mnoho manželů, a tak jsem se na zhlédnutí této komedie velice těšila už předem. Zpočátku mi praštěná (fakt hodně praštěná) blondýna, která si na Vánoce unese chlapa připadá moc velký úlet i na mě, ale v průběhu sledování se to trochu zlepší. Jasně, má to svý mouchy, ale je to fajn koukání a docela i komedie.

Gertrude „Trudie" Chandlerová (Melissa Joan Hart) pracuje jako servírka, chodí s Nickem, kterej je fakt divnej náfuka, a má úplně šílenou rodinu, především matku, která jí vnucuje růžové svetry, šaty a tak dále. Jak se pak můžete divit, že když se jí naskytne příležitost, vezme zbraň a unese prvního chlapa, který jí přišel pod ruku, aby hrál jejího přítele?

Jasně, mělo by jí už během následujících deseti dvaceti minut dojít, že se chovala jako blázen – unášet lidi nemůže věstit nic dobrého a těžko na něj může celou štědrovečerní večeři mířit zbraní… Mario López je docela fešák, takže pro ženy je film príma koukání, i když si třeba budou myslet, že si to chudák nezasloužil.

Otce diktujícího dětem budoucnost hraje Timothy Bottoms, matku s úchylkou na růžovou ladící k modrým očím dcery ztvárnila Markie Post, babičku June Lockhart, bratra Kyle Howard, dále hráli: Vanessa Evigan, Layla Alizada, Gabrielle Miller, Travis Milne.

Vánoční únos z roku 2007 má na ČSFD 56 %, což bych řekla, že je docela dobré vzhledem k tomu, jak je to bláznivé. Samozřejmě se bavím některými komentáři vyjadřujícími znepokojení nad orientací muže, který je nesvůj z toho, že ho unesla krásná žena… Např. Enšpígl: „Sledovat jak krásná holka unáší k sobě domů chlapa a vidět toho unášenýho blbce, jak se brání, vyhrožuje jí policíí a ohání se pomstou, považuju za pobuřující až přímo urážející mou klučíčí hrdost. Leckterou hezkou holku to po tomhle filmu může totiž od mého únosu odradit. Rád bych tedy ty davy holek, co se chystají na můj únos uklidnil a vzkázal jim, že se nebudu absolutně vůbec bránit a na svým vlastním únosu budu s dotyčnou slečnou únoskyní vzorně spolupracovat, tak, aby se únos povedl po všech strankách a bez nejmenších komplikací. Zkrátka slečně únoskyni můžu slibit, že mým únosem neutrpí žádnou psychickou ani fyzickou újmu.(8.12.2008)“

Vřele doporučuju s nadhledem, cukrovím a sklenkou něčeho dobrého. Pěknou zábavu.

Žádné komentáře: