úterý 4. listopadu 2014

Uspořádání látek

Přemýšlím, jak elegantně uklidit svoje zásoby látek. Jak je uspořádat, aby se v nich dalo snadno vyznat?

Na svém hlavním blogu teď píšu seriál o uklízení, ale nějak nevím, jak zrovna v této oblasti získané poznatky využít. S papíry je to jednoduché – roztřídit na hromádky podle smyslu: poznámky na články na blog, výpisky z knih, materiály k různým projektům a každé do samostatného šankonku, nebo ještě seřadit třeba podle abecedy. S knihami zrovna tak – na hromádky stejná témata: knihy o kreslení zvlášť od těch pro ruční práce a pak je seřadit třeba podle abecedy, to je vcelku jedno, mám jich jen pár. 

Klubíčka jsem si jednou docela šikovně roztřídila podle barev a pak uložila do krabic. A tak mám v jedné velké krabici různá zelená klubíčka – tenká, tlustá, žinylková, chlupatá, zkrátka všechna, u nichž je převažující barvou zelená, v jiné krabici jsou modrá, a v jiné třeba hnědá a růžová, protože obou mám relativně málo. 

Ale pořád si nevím rady, jak to udělat s látkama. Všechno je v podstatě čistá bavlna, těch pár jiných bych určitě ráda oddělila, ale to mi moc nepomůže. Bavlnu mám proto, že nejprve chci zkoušet něco jednoduššího: polštářky, prostírání, taštičky, kabelky atp. a pak se snad pustím do něčeho pěkného na sebe. :-)) Rozdělení do krabic podle barev je děsně nepřehledný, protože kam dát látku se zemědělskou technikou na bílém podkladě? A hlavně, kde ji pak budu hledat?

Připadá mi smysluplnější rozdělení spíše podle období – jaro, léto, podzim, zima nebo tak něco. Možná spíš jen podzim – pořídila jsem si pár látek s motivy listů, Halloweenu apod. A zima – Vánoce miluju, takže červených, zelených a bílo-zlatých nebo s hvězdičkama mám určitě několik. A taky s levandulí. Roztřídění do smysluplných kategorií bych ještě zvládla, ale s čím si opravdu nevím rady, je uložení. :-( Kam? V jakém množství všechny ty látky dát, aby byly snadno dostupné a přehledně uspořádané?

Žádné komentáře: