čtvrtek 19. prosince 2013

O princezně se zlatým lukem a O nosaté čarodějnici

Je období Vánoc a tudíž ideální čas pro sledování nekonečného množství pohádek a k tomu se výtečně hodí internet, který doma nemám, takže si ho musím užít ještě před vánočními svátky. Co budu sledovat si vybírám spíše náhodně. Co mi youtube přinese. :-)

A před pár dny mi přineslo dvaapadesátiprocentní princeznu se zlatým lukem. Celkem s tímto hodnocení souhlasím. Žádná senzace, ale docela pěkná pohádka. Princezna Jelena je tak trochu netypická a místo po svatbě touží po svobodě. No, k amazonce má daleko, ale ta záležitost s podčiší je poměrně zajímavá.

Pohádka je z roku 2002, ale dle mého mínění se nevyrovná té z 1984 s názvem O nosaté čarodějnici. Na ČSFD má 69 %. Tak trochu je mi povědomá, ale až na konci si uvědomím, že ji asi znám. Pohádka vychází z literární předlohy Wilhelma Hauffa O trpaslíku Nosovi a trvá pouhých padesát tři minut. Můžu říct, že jsem si ji opravdu užila, protože v sobě skrývá hezkou myšlenku, kterou trefně vyjádřila nosatá čarodějnice. „Když se z hezké slečny vyklube husa, zase tak moc vás to nepřekvapí. Proč vás překvapuje, když se pro změnu z husy vyklube hezká slečna?“ Ale to musíte vidět! A hezky si to užijte. U téhle je možná lepší neháčkovat. ;-)

Žádné komentáře: