sobota 14. prosince 2013

Drožďová polévka

Mám ráda jednoduché recepty, kdy jenom z několika surovin vykouzlíte učiněný poklad. Například česnečka a cibulačka. Senzační a směšně jednoduché jídlo, které zvládne i desetileté dítě. Podobně mi jedna známá a teď i moje spolubydlící doporučovaly drožďovou polévku. Koupila jsem si droždí a rozhodla se, že ji vyzkouším.

Vycházela jsem z receptu na stránkách Recepty.cz, ale víceméně šlo o to, že na másle rozpustíte droždí a podlijete ho vodou a počkáte, až se bude chvilku vařit. Protože jsem měla nějaké zbytky z minulého vaření, přidala jsem tam postupně cibulku, houby a taky trochu smetany a masa. Jo a vajíčko. Ale musím říct, že mi to vůbec nechutnalo. Normálně mi droždí nevadí, ale z tohoto jídla jsem nadšená nebyla a myslím, že by mu nepomohly ani žádné další příchutě.

Ale nevadí, zase jsem vyzkoušela něco nového.

Žádné komentáře: