pondělí 25. listopadu 2013

A co jsem si koupila?

Mou slabostí a miláčkem zároveň jsou klubíčka. Letos jsem si slibovala, že si koupím jen dvě. Na síťování. Na to je totiž potřeba nepružná příze. Hned na začátku jsem si koupila taková dvě krásná červená. Byla levná a moc mě zaujala svou strukturou. Jen jsem v tom nadšení zapomněla, jestli jsem z nich plánovala šálu nebo kabelku…

Zakoukala jsem se do třpytivých nití na paličkování. Mým snem je udělat si paličkované ozdoby na stromeček a případně i do oken ze světle okrové příze. Z podobné, jen o dost tlustší, si totiž háčkuji jiné ozdoby na stromeček a hodně dlouhý šátek, který je podle vzoru záclony, takže z něj možná nakonec přece jen bude záclona, ale to se bude řešit až to bude. Zkrátka taková ta skoro bílá, která nezáří bělobou, ale je taková jemnější. Řekla bych, že bude vypadat lépe i na paličkovaných obrázcích. No, to se všechno uvidí. Hlavně, že jí je velká špulka, abych to měla všechno pěkně sladěné. A teď zpět k těm třpytivým nitím – při dělání ozdob na stromeček nebo do prostoru vypadá moc hezky, když se do bílého nebo béžového (či jakéhokoliv jiného) podkladu přidá pár třpytivých vláken. Zvláště zlatá se k Vánocům kromobyčejně hodí. Já mám ráda na Vánoce i fialovou, především v kombinaci se stříbrnou a tu už doma myslím mám.

Potom jsem si vybrala tři další klubíčka: dvě růžová na to síťování (už jsem z nich začala dělat a vypadá to celkem dobře, i když to možná nebyl nejšťastnější nápad) a jedno další, protože bylo tak krásně ulítle barevné, že jsem ho prostě musela mít!

A pak to přišlo… u jednoho stánku měli výprodej klubíček. 100 gramů za 25 Kč. Byla by to dobrá cena i za poloviční množství. A co na tom bylo nejlepšího? Byla to jejich vlastní klubíčka. Různobarevné směsky všeho možného a já už nějakou dobu toužím vytvořit vak „ze zbytků“. Tašku, co se tváří různobarevně, ale přitom je laděna do jediné barvy. Třeba zelenou, tu mám teď nejraději a nosím ji relativně často. Měli jí tam fantastické množství: zelená v kombinaci s bílou, s hnědou, s třpytivou zelenou nití… prostě senzace. A navíc šlo o malá klubíčka, zbytkovky, které nevyužili při pletení svetrů, šál, čepic a dalších doplňků. Prý na mě byl moc hezký pohled, když jsem si nesla igelitku plnou klubíček a tvářila se šťastně a provinile zároveň.

1 komentář:

Veber řekl(a)...

Budu se těšit na fotku toho vaku. Vždy mám pocit, že hotový výrobek dokáže materiál ještě víc podtrhnout!!!