pondělí 5. srpna 2013

Soutěž – 6. otázka

Tentokrát máte prostor pro kreativitu ;-). Zajímá mě, jak by se ve vašem životě mohla objevit společenská odpovědnost. Jak byste vy sami mohli být více odpovědní ve svém životě? Co byste mohli pro společnost snadno udělat?

Ideální by bylo kdybyste to opravdu udělali, když už jste to vymysleli.

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

To co může jakýkoliv člověk udělat je třídění odpadu - plasty, papír, sklo.
Dále co se týká mě je shromažďování použitých chemikálií na určené místo a ne vylévání do výlevky a tím zbytečně zatěžovat čističku odpadních vod.

Anonymní řekl(a)...

každý podle svých možností a schopností. Jsou lidé a společnosti, kteří dělají charitu, pomáhají tam, kde si vyberou a nemluví o tom. Každý člověk by mohl třídit odpad (vč.textilu i baterií:-)).
papadudu

Veber řekl(a)...

Mohla bych ještě více agitovat na důležitost třídění odpadů. V poslední době jsem trochu rezignovala. A také možná vybírat potraviny, které nemají tolik obalů... (Sorry, ale mně se to opravdu vždy spojuje s tím tříděním:-D)

Angelika řekl(a)...

Super:-). Řekla bych, že toho může člověk udělat mnohem víc, než jenom třídit odpad, ale tím by se rozhodně dalo začít. Taky by bylo hezké jednou za čas podporovat něco užitečného, třeba zajít do zoo a nechat jim aspoň za vstupné nějaké penízky pro zvířátka. Nebo se můžete inspirovat mým článkem, který jsem o této oblasti už dříve napsala. Ono se do toho dá vlastně zahrnout ledacos, třeba milé chování k lidem, se kterými se setkáte. Celá společnost bude výrazně lepší, když budou všichni jen o maličko hodnější na ty druhé.