pátek 9. října 2015

Knižní veletrh v Havlíčkově Brodě

Jednou z akcí, na kterou chodím pravidelně každý rok, je Knižní veletrh. V roce 2015 se jedná o jubilejní 25. ročník a přijít na něj můžete 9. a 10. října, tedy dnes a zítra. Vstupné je 50 Kč a pokud máte lístek z loňska, stačí vám desetikoruna. ;-). Jestliže zrovna v těchto dvou dnech slavíte narozeniny, jdete zdarma. Na vstupenkovou knížku můžete přijít opakovaně (třeba i více členů jedné rodiny), nebo zavítat do Galerie výtvarného umění a Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod. Takže to je parádní bod do mého seznamu Jak ušetřit... (viz samostatný štítek Šetření... obsahuje už více než 5 článků, každý pro jinou oblast).

Na akci je super, že si můžete zakoupit spoustu zlevněných knih, na které si už třeba nějakou dobu děláte zálusk... v mém případě jasně vítězí Pletená krajka (autorka Elizabeth Lovicková), kterou na internetu najdete od 197 Kč (+ 39 doprava) až po 284 (+ 99 doprava).

Jenom musíte počítat s tím, že tam bude trochu více lidí... každoročně přes 16 tisíc návštěvníků, ale na druhou stranu, kde jinde můžete vidět více než 100 spisovatelů a 160 nakladatelů za dva dny?

Každoročně mě láká doprovodný program:
  • autorská čtení: letos např. Alžběty Stančákové, Sylva Fischerová, Jitka Nováková, Petr Bílek, Michal Viewegh a další,
  • I básníci mohou být knihkupci (prodávají vlastní poezii): např. Eva Černá, Inka Delevová, Michal Čagánek, Luboš Koláček, Ladislav Koliáš atd.,
  • semináře: Matematika metodou profesora Hejného aneb děti matematika baví (Mgr. Jaroslava Kloboučková), Zábavná překladatelská dílna pro žáky druhého stupně se zájmem o angličtinu, Kamarýtova kronika v proudu času. Kronika z 19. století v projektu studentů 21. století.
  • možnost sledovat slunce dalekohledem (zajišťuje Pobočka Vysočina České astronomické společnosti), 
  • setkání s tajemným Jazem, autorem fenomenálních Oprásků sčeskí historje, a přednáška nejen na téma Zmikund vz Huz.

Žádné komentáře: