čtvrtek 29. října 2015

Halloween v zoo

Myslíte si, že všichni s tím Halloweenem trochu moc blázní? U mě na blogu si o něm můžete přečíst v loňském článku 31. října: Halloween, který patří do série Zajímavého kalendáře, v jehož rámci se snažím o každém dni v roce najít něco zajímavého... proč by se mohl dát každý den slavit. Co mě ovšem překvapilo, je kolik zoologických zahrad se k takové bláznivině přidala. Jen se podívejte sami.

V Liberci můžete navštívit strašidelnou zoo ve Čt 29. a Pá 30. října vždy od 17:30 do 20 hodin. Vstupenky můžete koupit na místě nebo v předprodeji na hlavní pokladně zoo. Můžete si přinést lampion, nebo si jej zakoupit v zoo. Expozice budou nově osvíceny a také vyzdobeny svítícími dýněmi a loučemi, potkat můžete strašidla a slyšet zvláštní zvuky. Vidět můžete ohňovou show a těšit se můžete také na večerní komentované krmení lachtanů.

V sobotu 31. října vstup pouze do 17 hodin (tomu tak docela nerozumím, když akce trvá do 19 hodin) se nechte strašit v zoo v Chomutově. Jedná se o letošní desátou akci Rodinného zápolení a můžete si užít lampionový průvod a halloweenský rej. Hrát bude kapela Úlet, uvidíte ohňovou show, vlastním nožem a lžicí si můžete vyřezat dýni a zařadit ji do soutěže o tu nejhezčí. Stejně tak se můžete přihlásit o nejhezčíhalloweenskou masku. Ti, kdo mají karty Rodinného zápolení mají vstup zdarma.

V zoo Ohrada u Hluboké nad Vltavou váš mohou 31. října (14–18 hodin) potkat různé čarodějnice. Přijďte ve strašidelných kostýmech a vezměte si lampion. Můžete se zúčastnit malování na obličej, pohádkového čtení s čarodějnicí, výtvarné dílny pro děti a nebo alespoň lampionového průvodu zoologickou zahradou. Můžete si nechat udělat speciální fotografii (pravděpodobně v kostýmu). V 15 hodin se bude konat přednáška a promítání Podmořské příšery s bioložkou Martinou Karáskovou. Během dne můžete dlabat dýně. Běžné (i aktuální) vstupné je 110 Kč a rodinné 290 Kč. K dispozici jsou speciální autobusy z Českých Budějovic.

V sobotu 7. listopadu můžete vyrazit (ideálně s dětmi) do děčínské zoo. Od 17 hodin si lze vyřezávat dýně, nechat se provádět bludičkami, strašidly, polednicí...

P. S.: Jestli si raději chcete přečíst o Dušičkách, je vám k dispozici můj článek 2. listopadu: Památka zesnulých (Dušičky) a na sobotu vám chystám překvapení další den do Zajímavého kalendáře... pro ty, co nechtějí slavit Halloween. 

Žádné komentáře: